Hakiki Deri Bakımı Nasıl Yapılır? - Full Leather
Anasayfa  /  Blogs  /  Hakiki Deri Bakımı Nasıl Yapılır?
Son Yazılar

Gerçek Deri ve Suni Deri Arasındaki Farklar Nelerdir?

27 Jun 2022

Anneler Günü Hediyesi: Deri Cüzdan ve Kartlık

08 May 2022

Deri Nasıl Yumuşatılır?

27 Mar 2022

Hakiki Deri Nasıl Anlaşılır ve Deri Çeşitleri Nedir?

20 Mar 2022

Deri Kartlık Modelleri

13 Mar 2022

Hakiki Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

İnsanın var olduğu ilk dönemlerden itibaren hayatımızın içinde derinin her zaman bir kullanım alanı olmuştur. Anadolu’da yaşayan çeşitli uygarlıklar başta olmak üzere dünyanın hemen hemen her yerinde kullanımı giderek artmış ve her ne kadar sayısı giderek azalsa da deri kullanımı günümüze kadar devam etmiştir.  Hakiki deri ürünlerin bakımını bu yazının sonunda öğrenmiş olacaksınız.

Full Leather markası olarak, hakiki deri ürünlerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Sizi ve sevdiklerinizi kaliteli deri ürünleri ile mutlu etmek istiyoruz.

Amacımız, her biri tek tek özenle işlenerek tasarlanan deri ürünlerin, nesiller boyu hediye edilebilecek kalitede olması ve uzun yıllar boyunca ilk günkü kalitesiyle kullanılabilmesidir.

Tamamen doğal deri kullanılarak geleneksel yöntemler ile kesim ve dikimini yaptığımız ürünler zamanla kendine has bir doku ve görüntüye kavuşacaktır. Hakiki deri gün geçtikçe daha da güzel görünmeye başlayabilir.

Sizlerin kullanımına sunduğumuz bu ürünlerin ömürlerinin çok daha uzun olmasını istiyorsak bazı noktalara dikkat çekmeliyiz.

Hakiki deri ürünleri uzun yıllar nasıl kullanabilirim?

  1. Deriyi lekelere karşı koruyun.
  2. Deri ıslanmış ise kuruması için bekleyin.
  3. Hakiki deri çok kurumuş ise bakım kremi kullanın.
  4. Deri kirlenmiş ise yüzeyi temizleyin.
  5. Deri ürününüzü kapasitesinin üzerinde malzeme ile doldurmayın.
  6. Hakiki derinin hava almasını sağlayın.

1- Deriyi lekelere karşı koruyun.

Satın almış olduğunuz ürünü lekelere karşı korumak uzun süre kullanımı için en önemli adımdır. Ona ne kadar hassasiyet gösterirseniz o da uzun yıllar yanınızda olarak bunun karşılığını verecektir. Derinin az yıpranması ve az hasar görmesi mantığını benimsemeniz gerekiyor.

2- Deri ıslanmış ise kuruması için bekleyin.

Islanan deriyi içindeki malzemelerden arındırarak doğal halinde, oda sıcaklığında kurutmalısınız. Deriyi kurutmak için saç kurutma makinası kullanmayın, deriye zarar verecektir.

3- Hakiki deri çok kurumuş ise bakım kremi kullanın.

Deri, kullanım ile birlikte zamanla bünyesindeki yağı kaybeder. Hakiki deri lifleri yağını kaybettikten sonra kurumaya ve çatlamaya başlar. Bu durum deride kalıcı hasara sebep olur. Hakiki deride kalıcı hasar oluştuğunda, balmumu esaslı waxlar, vazelin ve renksiz doğal kremleri kullanabilirsiniz. Temiz bir süngere az miktarda krem sürüp bunu deriye dairesel hareketlerle yedirerek ihtiyaç duyduğu ilgiyi göstermiş olursunuz. Bu işlemi altı ayda bir veya yılda bir defa yapmanız kesinlikle uzun süreli kullanım için olmazsa olmazdır.

4- Deri kirlenmiş ise yüzeyi temizleyin.

Deride ağır lekeler varsa sirke ve arap sabunu ile kolayca temizleyebilirsiniz. Sirke ve arap sabununu az miktarda karıştırıp kullanabilirsiniz. Sünger veya temiz bir beze, karışımı yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için hafif nemli ve pamuklu bir bez ile silebilirsiniz. Islak mendil gibi ürünleri kesinlikle kullanmayın. Gerekli temizliği yaptıktan sonra deriyi bakım kremleri ile yağlamanız maruz kaldığı hasarı gidermesine yardımcı olacaktır.

5- Deri ürününüzü kapasitesinin üzerinde malzeme ile doldurmayın.

Hakiki deri doğası gereği esneyebilir, fakat bu esneme sonrasında eski haline dönmez. Ürünü kapasitesinin üzerinde malzeme ile doldurduğunuzda deri esneyerek duruma uyum sağlar. Aslında deforme olmuş kabul edilir. Ürünü doğru kullanmak ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır.

6- Hakiki derinin hava almasını sağlayın.

Doğal deriden ürünleri kullanmadığınızda poşet gibi hava almayan malzemelerle muhafaza etmeyin. Deri de cildiniz gibi hava almaya ihtiyaç duyar. Kapalı ve havasız yerde tutulan derinin yapısı zaman içinde bozulur